Arriba la Jornada Sarrià - Sant Gervasi per la Justícia Global 2024

01/10/2024 - 10:01

Sota el lema 'En xarxa pels drets humans', tindrà lloc divendres, 11 d'octubre, a la plaça de Pere Figuera i Serra i al Casal de Gent Gran Can Fàbregas. Coorganitzada pel Grup d'Entitats de Justícia Global de Sarrià - Sant Gervasi i el Districte, enguany forma part del programa de la Festa Major de Sarrià. A més, dissabte, 12 d'octubre, tindrà lloc el partit 'Futbol sense Fronteres', al Centro Asturiano de Barcelona (c. de Ràfols, 17).

La Jornada serà una trobada comunitària amb activitats lúdiques, amb el propòsit de sensibilitzar el veïnat del districte sobre la Justícia Global, tot fomentant la consciència crítica sobre les causes que generen vulneracions de drets humans, i especialment sobre els drets dels infants arreu del món i el racisme vers les persones migrades i refugiades a casa nostra. Des d’una visió global-local, es pretén contribuir a actituds compromeses, respectuoses i corresponsables amb accions transformadores.

La programació s’ha dissenyat mitjançant un procés participatiu amb el Grup d’Entitats de Justícia Global del Districte, format per: Fundació Guné, Fundació Putxet, DIYITÉ-Haití, Plataforma SSTG Refugi, Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), Centre i Teatre de Sarrià i CAT SYA. També hi col·laboren l’Associació Creart i el Casal de la Gent Gran Can Fàbregas.

A l’escenari de la plaça de Pere Figuera i Serra, divendres, 11 d’octubre, hi haurà activitats lúdiques com ara el taller de dansa africana amb “Les Germanes Mbengue”, el contacontes amb la il·lustradora Almudena Suárez Jiménez, l’obra de teatre transformador en una nova edició del Triangle Inclusiu, la sessió d’artivisme amb projecció de videoclips de música urbana i el concert de pop-gòspel africà.

Les propostes més lúdiques s’alternen amb breus presentacions d’experiències, unes sobre drets dels infants en cooperació internacional i unes altres sobre el dret a migrar, refugi i antiracisme. La presentació de la jornada anirà a càrrec d’Àngels Masqué, de la Plataforma SSTG Refugi.

Fora de l’escenari, s’han previst altres activitats que es podran visitar al llarg de la tarda com la mostra d’entitats amb venta d’artesania i l’exposició de pintura ‘Lliure
Circulació: el dret de les persones en moviment’. A més, el jove marroquí Acharaf Kassou crearà, a través del seu dibuix en viu, una memòria gràfica de la jornada, i entre tots i totes es crearà una obra col·lectiva: el ‘Mural de Textures: explorem la pau i la diversitat’. La Jornada Sarrià – Sant Gervasi per la Justícia Global 2024 tancarà amb un pica-pica organitzat per la Cooperativa Mujeres Pa’lante.

Com a activitat complementària, dissabte, 12 d’octubre, se celebrarà el partit ‘Futbol sense Fronteres’, amb equips mixtes de joves tutelats per la Fundació Putxet i CEAR. Serà a les 10.00 h, al Centro Asturiano de Barcelona (c. de Ràfols, 17).

Podeu consultar tots els detalls del programa a l’arxiu adjunt.