A l'octubre, comencen els 'Patis Oberts' per al curs 2024-2025

04/10/2024 - 10:00

Els patis escolars de la ciutat s’obren com a espai d’ús públic per a infants, adolescents, famílies i a tota la ciutadania els caps de setmana fora de l’horari escolar. A Sarrià - Sant Gervasi s'inclouen un institut, una escola i una escola bressol.

Es tracta d’una iniciativa municipal, en la qual col·laboren també el Consorci d’Educació de Barcelona, els districtes de la ciutat de Barcelona i diverses entitats educatives i entitats socials de la ciutat.

Els objectius principals de l’obertura dels patis escolars són:

  • Optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant-ne el vessant educatiu i el vessant social, fent possible l’ús del pati com a espai inclusiu de joc i d’interrelació comunitària.
  • Donar als infants, als adolescents, a les famílies i a tota la ciutadania una alternativa de lleure que s’exerceixi de manera autònoma en un context segur i de proximitat.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants, els adolescents, les famílies i a la ciutadania. Tanmateix, els nens i les nenes que hi accedeixin, ho faran sota la responsabilitat de les seves famílies.

Aquestes són les opcions que trobareu a Sarrià – Sant Gervasi:

Patis Oberts a escoles i instituts

Institut Menéndez y Pelayo
Via Augusta, 140
Diumenges, d’11.00 a 14.00 h

Escola Poeta Foix
C. Balmes, 298
Dissabtes, de 16.30 a 19.30 h

Patis Oberts a escoles bressol

Dissabtes, de 10.30 a 13 hores:

  • EBM El Putxet (c. de Marmellà, 13)

Al web del programa ‘Patis Oberts’ podeu consultar els centres que obren a la resta de districtes de la ciutat.