20 projectes passen a la fase de votació definitiva dels pressupostos participatius

08/04/2021 - 12:42

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS. Els projectes prioritzats s’han concentrat en intervencions en la mobilitat i la xarxa ciclista i la pacificació i remodelació de carrers.

Els pressupostos participatius continuen avançant perquè la ciutadania decideixi com s’inverteixen 30 milions d’euros del pressupost municipal al conjunt de barris i districtes de Barcelona, 2.2 a Sarrià - Sant Gervasi.

La fase de priorització s’ha acabat i els veïns i veïnes han donat més de 1.700 suports a 20 de les 69 propostes presentades a Sarrià – Sant Gervasi a través de la plataforma digital de participació ciutadana Decidim Barcelona.

Els projectes prioritzats s’han concentrat en intervencions en la mobilitat i la xarxa ciclista i la pacificació i remodelació de carrers, amb set i sis iniciatives respectivament.

Els projectes amb més suports han estat:

  • Renovació i adequació del parc de la Font del Racó com a racó de salut, aprenentatge i natura, al barri de Sant Gervasi – la Bonanova (292 suports).
  • Urbanització del carrer Romaninar, a Vallvidrera, una petició històrica dels veïns i veïnes d’aquest carrer (153 suports).
  •  Pacificació i urbanització dels accessos i connexions de l’eix viari entre els barris de muntanya de les Planes (142 suports).

Del 10 al 20 de juny, votació digital amb suport presencial

En resum, de les 822 propostes que van arribar a la fase de priorització a tota la ciutat, 204 han prosperat com a resultat dels suports emesos per la ciutadania, tenint en compte que hi ha 20 projectes per districte i 4 que s’hi han inclòs com a conseqüència d’un empat pel que fa als suports.

Del 10 al 20 de juny començarà la fase de votació definitiva, en què es decidirà quins projectes es duran a terme finalment. La votació es farà a través de la plataforma Decidim Barcelona, però també hi haurà dos punts de suport presencial per districte. Totes les persones de 14 anys o més empadronades a la ciutat podran triar tants projectes com considerin oportú al seu districte, d’acord amb el pressupost límit assignat a cada districte. També podran votar els projectes d’un altre districte. Els projectes que hagin estat seleccionats més vegades seran elegits per dur-se a terme.

Trobareu tots els projectes que passen a la fase de votació en aquest enllaç.