Un total de 825 projectes d’inversió arriben a la segona fase dels pressupostos participatius

01/03/2021 - 15:24

Nova fase. Els veïns i veïnes podran prioritzar, a través de suports, els projectes que finalment passaran a la fase definitiva de votació al juny.

El procés dels pressupostos participatius es reactiva i entra en la fase de priorització, que comença amb la publicació dels 890 projectes d’inversió rebuts i validats tècnicament.

A partir del 22 de març i fins al 5 d’abril, qualsevol persona empadronada a Barcelona disposarà de deu suports, que podrà repartir entre aquests projectes validats.

La recollida de suports es farà a través de la plataforma decidim.barcelona, amb l’objectiu de delimitar els vint projectes finalistes per districte que se sotmetran a la votació definitiva al mes de juny.

De manera general, els projectes que han arribat a la fase de priorització proposen inversions en equipaments o en actuacions en equipaments, així com inversions en l’espai públic enfocades a guanyar més verd urbà i espais d’estada i de joc.

També hi ha projectes d’inversió en tecnologia, ja sigui a través de l’adquisició d’infraestructura o en el desenvolupament d’aplicacions, i projectes de memòria històrica o dinamització comercial, entre d’altres. Es poden consultar amb més detall a la plataforma de participació digital decidim.barcelona.

Criteris de validació

Els 825 projectes validats actualment representen un 44% dels prop de 2.000 projectes presentats per la ciutadania durant la primera fase del procés participatiu.

En línies generals, les raons per descartar projectes han sigut perquè implicaven despesa corrent associada, eren projectes ja executats o en execució, pertanyien a espais privats o de no competència municipal o no respectaven els topalls econòmics, entre d’altres motius.

No obstant això, abans que comenci la recollida de suports, qualsevol persona o entitat pot sol·licitar aclariments tècnics respecte a les propostes que han estat rebutjades. Ho pot fer a través del formulari que trobarà a decidim.barcelona.

Nou calendari del procés participatiu 

La crisi sanitària de la covid-19 ha obligat a reajustar a 30 milions d’euros el pressupost total disponible per a aquesta edició dels pressupostos participatius. També ha variat el calendari del procés, que queda així:

Entre l’1 i el 7 de març, les persones o entitats que van presentar projectes podran sol·licitar, si escau, aclariments de l’avaluació tècnica. Les sol·licituds d’aclariments rebran resposta abans del 18 de març. Durant el mateix període, també podran retirar els projectes presentats, si així ho consideren. 

Entre el 22 de març i el 5 d’abril tindrà lloc la fase de suports o priorització dels projectes. La ciutadania podrà donar suport als projectes acceptats, i els vint projectes amb més suports de cada districte passaran a la fase següent.

Entre el 6 d’abril i el 7 de maig, els 200 projectes prioritzats entre tots els districtes entraran a la fase de concreció entre la ciutadania que els promou i els serveis municipals. Durant el mes de maig prepararem els materials comunicatius dels diferents projectes.

Entre l’1 i el 23 de juny (en un període per concretar), la ciutadania votarà els projectes definitius per desenvolupar.

Podeu consultar amb més detall el calendari i totes les novetats del procés a l’enllaç següent: https://www.decidim.barcelona/processes/PressupostosParticipatius