Avança la implantació del carril bici a la Via Augusta

10/03/2023 - 12:32

Mobilitat. Les actuacions, que abasten des del carrer de Laforja fins al carrer de Dolors Monserdà, formen part de dos projectes per a diferents trams.

Les actuacions, que abasten des del carrer de Laforja fins al carrer de Dolors Monserdà, formen part de dos projectes per a diferents trams. Un d’ells està finançat amb fons europeus Next Generation i l’altre es va aprovar als pressupostos participatius.

L’ampliació del carril bici de la Via Augusta, que donarà continuïtat a la via pedalable que ja funciona entre l’avinguda Diagonal i el carrer de Laforja, es va iniciar al novembre de l’any passat en el tram entre els carrers de Laforja i de Ganduxer. Incorporarà dos carrils bici unidireccionals a la calçada, al costat de la vorera, un per cada sentit de circulació, i implicarà eliminar un carril de circulació o un cordó de serveis per banda, segons el tram. Tot el traçat tindrà la senyalització corresponent i separadors de cautxú. Aquesta actuació està finançada amb fons europeus Next Generation i està previst que finalitzi en el mes d’abril.

D’altra banda, des del passat mes de febrer s’està executant l’obra del tram entre els carrers de Ganduxer i de Dolors Monserdà. En aquest cas, es tracta d’un projecte aprovat als primers pressupostos participatius de la ciutat, que es van votar el juny de 2021. Es preveu acabar la implantació en el mes d’agost d’enguany.

Totes dues obres s’emmarquen en el projecte de construcció de 32,6 quilòmetres nous de carril bici i la millora d’11,7 quilòmetres ja existents. L’objectiu és arribar durant el 2023 amb una xarxa total de 272 quilòmetres, per fer de Barcelona una ciutat més sostenible, tot millorant la qualitat de l’aire i la qualitat de vida de la ciutadania.