Cicle de diàlegs sobre alimentació sostenible a Can Calopa

01/07/2022 - 09:28

El primer diàleg del cicle “El gust de Barcelona” serà el 21 de juliol a les 18.30 hores.

Un any més, arriba el cicle de diàlegs Can Calopa sota el títol “El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari”. El primer diàleg, “El tomàquet Mandó i l’horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola”, serà el 21 de juliol a les 18.30 hores. A més, hi haurà la possibilitat de sopar-hi amb reserva prèvia al web específic.

Un any més, arriba el cicle de diàlegs Can Calopa sota el títol “El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari”. El primer diàleg, “El tomàquet Mandó i l’horta oblidada. Varietats locals, horts urbans i pagesia a Collserola”, serà el 21 de juliol a les 18.30 hores. A més, hi haurà la possibilitat de sopar-hi amb reserva prèvia al web específic.

Des de L’Olivera – Can Calopa, el Pla estratègic Metropolità i l’Espai Consum Responsable s’organitza un any més el cicle de diàlegs Can Calopa. Sota el títol “El gust de Barcelona. Pagesia, memòria i patrimoni agroalimentari”, es faran tres sessions de taules rodones per abordar qüestions que ens interpel·len en els àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic.

Sentirem la veu de persones productores, acadèmiques, divulgadores, cuineres i investigadores. A més, debatrem sobre com l’agricultura periurbana, la recuperació de varietats antigues, la preservació del mosaic agroforestal, l’aposta per un consum responsable, la divulgació del patrimoni agroalimentari i l’educació defineixen, ja avui, el futur de la cultura alimentària a l’àrea de Barcelona.

El primer debat l’obrim aprofitant l’època de l’horta i el cultiu del tomàquet mandó, una varietat autòctona de la serra de Collserola, de la mà de l’Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana i una de les més reconegudes del panorama culinari barceloní. La cuinera ha publicat conjuntament amb Marina Montenegro el llibre Receptes al rescat (La Galera), sobre ecologisme i malbaratament alimentari.

També comptarem amb Nacho Peres, responsable d’horticultura de Green for Good, un projecte d’horticultura social de la Fundació Ferrer Sustainability destinat a l’elaboració d’aliments i plats preparats per a menjadors socials i entitats del tercer sector.

Finalment, també hi participarà Alfred March, que reivindica i promou la tasca que duen a terme els darrers pagesos i ramaders de la Serra de Collserola perquè creu amb fermesa amb l’agricultura com a motor de transformació social.

 L’activitat es farà a Can Calopa (Carretera, BV-1468, km 4, 8, 08017 Barcelona) i és gratuïta. Cal inscriure’s prèviament tant al diàleg com al sopar. També es pot escriure un correu electrònic a comunicacio.cancalopa@olivera.org.