Fa un any de l’arribada del coronavirus a Barcelona, un any de pandèmia que ens ha obligat a confinar-nos a casa. Amb el cicle ‘Un any després”, organitzat pel Centre Cívic Vil·la Urània, es debatran en taules rodones virtuals com ens ha canviat la vida en només un any, destacant el poder de la ciutadania en moments difícils i els grans avenços de la ciència en la recerca de la vacuna de la covid-19.
Dimecres 24 de febrer a les 18 h
‘Un any després: el poder de la ciutadania’
Com gran part de les malalties infeccioses emergents, la covid-19 és una malaltia zoonòtica, és a dir, transmesa per animals. Descobreix de la mà dels experts com és d’important el paper de la ciutadania a l’hora de fer recerca.
Participació: Frederic Bartumeus, investigador principal i professor d’investigació ICREA al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), i Jordi Serra Cobo, professor de Zoologia i Antropologia Biològica en la Universitat de Barcelona.
Moderació: Cristina Junyent de la Fundació Ciència.
Dimecres 10 de març a les 18 h
‘Un any després: què diu la ciència?’
En aquesta taula rodona es discutirà sobre la recerca de la covid-19 i es debatran de dos dels temes de més actualitat: sistemes de detecció i vacunes.
Participació: Laura Lechuga, professora d’Investigació del CSIC i cap de Grup en l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i en el CIBER-BBN, i Carlota Dobaño, cap de Grup d’Immunologia de la Malària de l’ISGlobal.
Moderació: Marta Campos.