Desactivada l’alerta per risc d’incendi forestal per la millora de les condicions meteorològiques

15/08/2022 - 10:32

Seguretat i prevenció. Tot i això, els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta i es demana a la ciutadania que extremi les precaucions.

El Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals passarà a estat de prealerta en els moments en què les condicions climatològiques siguin extremes.

L’alerta del Pla d’actuació municipal (PAM) per risc d’incendis forestals es va posar en marxa el 13 d’agost. Aquest 15 d’agost s’ha desactivat a causa de la millora de les condicions meteorològiques i davant de la desactivació, per part de la Generalitat, del nivell 3 del pla Alfa al Barcelonès.

Tot i això, els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta, i es demana a la ciutadania la màxima col·laboració i que extremi les precaucions. Des del 15 març està prohibit fer treballs forestals o actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

Aquesta desactivació de l’alerta deixa sense efecte el decret del 12 d’agost de 2022 pel qual es prohibien les activitats amb foc a les parcel·les de les urbanitzacions i àrees recreatives.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona va començar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en aquest àmbit en els mesos de més calor a la ciutat.