Tot i que s’entén la necessitat de prioritzar els criteris de salut pública, el CAMU remarca els efectes negatius que tot plegat genera en la formació i socialització de l’estudiantat universitari matriculat en programes presencials.
En el comunicat, aquest òrgan de participació sectorial considera que “és innegable el gran esforç que les universitats han fet i estan fent per disposar d’aules segures i alhora el del personal docent i administratiu per mantenir l’activitat educativa i els espais formatius utilitzant les eines digitals”.
Per aquest motiu, es demana a les autoritats sanitàries competents que es tinguin en compte els efectes que està tenint la no presencialitat i es recuperi la docència presencial tan aviat com les condicions sanitàries ho permetin, prioritzant l’estudiantat de nou accés que encara no ha pogut gaudir d’una experiència universitària normalitzada.
El CAMU s’organitza a través del ple del consell i està integrat per la presidència (que ocupa l’alcaldessa, Ada Colau), dues vicepresidències, representants de tots els grups municipals, representants de les universitats públiques i privades i sis persones expertes de l’àmbit professional, acadèmic i científic. També en formen part, amb una persona representant, els principals sindicats d’estudiants (AEP, AJEC i SEPC) i de persones treballadores (CCOO i UGT), entitats socials i veïnals i entitats del sector productiu, així com la Secretaria d’Universitats i Recerca i el Consell Interuniversitari de Catalunya.