L’any 2019 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona per la seva tasca associativa lligada a la millora de les condicions de vida del barri de Sant Gervasi- Galvany, la millora de l’espai públic i de col·laboració amb el districte de Sarrià – Sant Gervasi.
Un vida dedicada al barri
Nascut a Bell-lloc d’Urgell i criat a Gràcia, quan es va casar es va traslladar a viure al barri de Sant Gervasi – Galvany en el qual ha viscut 46 anys fins a la seva mort ahir als 76 anys.
La seva tasca associativa lligada a la millora de les condicions de vida del barri es va veure reconeguda amb la vicepresidència del Consell de Barri de Sant Gervasi – Galvany, entre els anys 2012 i 2016. Va ser defensor de la participació dels veïns i veïnes en els òrgans de participació ciutadana per reivindicar i vehicular amb el districte les necessitats i mancances del barri i trobar millores en la vida quotidiana.
Va ser una persona propera, molt conscienciada en la millora de l’espai públic, i va col·laborar molt estretament amb el Districte. També, va participar activament en els diversos grups de treball del districte, com el de la problemàtica de l’oci nocturn al barri, el de la millora de la zona del parc de Monterols, o l’obtenció per a ús ciutadà dels espais de Can Ferrer i de la clínica de Can Ripoll.
Sempre al costat dels seus veïns, va pertànyer a l’Associació de Veïns i Amics del Barri de Laforja.
Col·leccionista de caganers, en tenia més de 400, va publicar llibres de tradicions populars com la Petita història del ball de cavallers, gegants i la mulassa de Sant Feliu de Pallerols amb il·lustracions de la Pilarín Bayés.
La fotografia de Jordi Llorach és de Carme Rocamora del diari El Jardí.