El Konsulta’m ens anima a fer un ús correcte de les noves tecnologies

07/05/2020 - 14:06

Tecnologia. Les professionals d’aquest servei d’assistència psicològica per al jovent comparteixen noves recomanacions d’una manera molt gràfica, en aquest cas encaminades fer un bon ús d’aparells com per exemple el mòbil.

Les professionals d’aquest servei d’assistència psicològica per al jovent comparteixen noves recomanacions d’una manera molt gràfica, en aquest cas encaminades fer un bon ús d’aparells com per exemple el mòbil.

Tot i que és ben cert que les opcions s’han limitat arran de la covid-19, hi ha moltes alternatives a les noves tecnologies. Des d’aquest servei de les Corts i Sarrià – Sant Gervasi anomenat Konsulta’m han fet un recull en forma de vinyeta de les excuses que molt sovint s’exposen per estar enganxats als dispositius i, més important, les conseqüències que es deriven, per a la joventut, de fer un ús excessiu dels smartphones, tablets o ordinadors.

Conseqüències negatives a curt termini:

  • Visió borrosa, mal de cap, i altres afectacions físiques.
  • Obesitat: passar moltes hores asseguts ens porta a un sedentarisme poc saludable.
  • Dormir poc: es genera una necessitat de continuar connectats més estona. Mai no n’hi ha prou.
  • Aïllament: si no hi ha comunicació a través de les xarxes, ja no hi ha cap altre tipus de comunicació.
  • Agressivitat: irritabilitat, alineada amb molts dels continguts digitals visitats.
  • Conflictes: amb els pares i mares o les parelles, com a conseqüència, per exemple, d’haver abandonat les responsabilitats.

Com sempre que el Konsulta’m ajuda a pensar les coses de manera diferent, hi ha molts punts que no només podrien aplicar-se a l’adolescència o la joventut… Però els telèfons i canals electrònics per atendre a qualsevol jove angoixat o angoixada per aquestes circumstàncies, estan oberts a konsultes:

– Telèfons: 672 64 73/662 02 35 84

– Correu electrònic: konsultam@chmcorts.com

Més informació, al compte de Twitter @GrupCHMSM