El llegat de Julio Muñoz Ramonet es convertirà en un centre de cultura, art i ciència

01/04/2021 - 10:37

Cultura i lleure. El nou equipament estarà situat en el conjunt d’edificis i els jardins situats al carrer de Muntaner, 280-292.

El Patronat de la Fundació Julio Muñoz Ramonet ha aprovat el pla funcional presentat per l’Ajuntament per convertir el llegat de l’empresari en un centre de cultura, art i ciència. Es tracta dels edificis i els jardins situats al carrer de Muntaner, 280-292, construïts entre els anys 1917 i 1921.

El nou equipament serà multidisciplinari i de nova generació, un espai per transmetre el llegat de Julio Muñoz Ramonet des de diferents perspectives i generar coneixement i debat crític al voltant de l’art, la cultura i la ciència.

Així doncs, el centre estarà obert a la ciutadania i serà alhora un espai d’activitats culturals i de lleure i un nucli per a la reflexió i des d’on fer difusió de l’art i els nous paradigmes del coneixement.

Els espais formats pel conjunt del llegat serviran per cobrir diferents àmbits temàtics. Hi haurà un espai de difusió del llegat, un espai per a la col·lecció d’art de l’empresari, un espai d’activitats culturals i de lleure i un node d’art i ciència. S’hi inclouran zones d’exhibició, zones destinades a la recerca, espais per a la conservació de les col·leccions, espais de creació i espais per generar activitats de barri, entre altres.

L’aprovació del pla funcional és el primer tràmit per posar en marxa el procés de creació del nou centre.