Aquesta primavera, tota la família podrà gaudir de 10 sessions formatives des de casa. Durant aquestes xerrades es treballaran diferents temes com la nutrició, les pantalles, els límits, la relació amb la natura, entre altres. Podeu triar les sessions a les que voldreu assistir, i són les següents:
- Nutrició energètica per a tota la família. Dimecres, 14 d’abril a les 18 h.
Esmorzars que desperten, dinars que nodreixen i sopars que relaxen. Aquesta sessió consisteix en una introducció a aquesta forma de veure l’alimentació (macrobiótica) segons la Medicina Tradicional Xinesa. A càrrec de Carolina Harboe, kinesióloga, nutricionista i mare.
- Vincle i conflicte entre germans i germanes. Dimarts, 20 d’abril a les 18 h.
La incorporació de cada nou membre de la família és una gran alegria que implica una adaptació, i genera nous rols i vincles. A les mares i als pares no només els neix un nou fill, sinó a més aquest nou vincle entre germans als qui acompanyar, un vincle que evidentment no està exempt de baralles i conflictes. Quin és el nostre paper quan acompanyem el conflicte? Podem fer alguna cosa per afavorir l’harmonia en aquesta relació? A càrrec de Carolina Liniado, mare, terapeuta familiar, educadora i psicomotricista amb més de quinze anys d’experiència en educació lliure i criança respectuosa.
- Pantalles, infants i noves tecnologies. Dimecres, 28 d’abril a les 18 h.
En aquesta sessió es tractarà la interacció amb les noves tecnologies i el seu impacte en el desenvolupament de l’infant. A càrrec d’A pas d’infant.
- Límits i rebequeries, com acompanyar-los? Dimarts, 4 de maig a les 18 h.
Puc posar límits sense coartar? Des de quina edat són necessaris els límits? La llibertat i els límits, estan renyits? Quina diferència hi ha entre un límit orgànic i un d’inorgànic? Què significa posar un límit? Què passa si els límits que establim no es compleixen? Un espai per ampliar la mirada reflexionar i poder agafar eines per tal de poder acompanyar aquestes situacions difícils de la convivència amb infants. A càrrec de Carolina Liniado, mare, terapeuta familiar, educadora i psicomotricista amb més de quinze anys d’experiència en educació lliure i criança respectuosa.
- Alimentació natural amb criatures. Dimecres, 12 de maig a les 18 h.
Un taller per aprendre els conceptes bàsics de la nutrició : macro i micronutrients, funcions, qüantitat i qüalitat. Com dissenyar un menú diari equilibrat amb idees de pica picas sans i com organitzar-te la compra i la cuina- batch cooking. També resoldrem dubtes sobre els sucres, són realment dolents? I reflexionarem sobre la idea d’alimentació natural. A càrrec de Carolina Harboe, kinesióloga, nutricionista i mare.
- Paraules des del bressol. Dimecres, 19 de maig a les 18 h.
Introducció a la lectura els primers anys de vida. Taller a càrrec de Judith Navarro, contacontes en foment de la lectura i educació literària, especialitzada en LIJ. Treballa amb nadons, infants, adolescents i les seves famílies, acompanyant-les en la construcció i manteniment d’uns hàbits lectors sòlids per a tota la vida.
- Contes tàctils. Dilluns, 24 de maig a les 18 h.
Descobrireu com explicar contes tàctils jugant i acompanyant, d’aquesta manera, als més belluguets. Ajuden al vincle, relaxen, fomenten la salut, descongestionant el cos i l’alliberen de tensions. També són una forma de jugar amb ells/es, mitjançant contes, jocs i cançons tàctils. Coneixerem aquests recursos i es donaran idees de com posar-los en pràctica. Acabarem amb una demostració dels moviments de Massatge Infantil, per fer un tastet d´aquesta tècnica que mica en mica estem redescobrint. A càrrec d’Elena Andrés, contacontes, mare i formadora de massatge infantil per l’AEMI.
- La natura, una aliada en el desenvolupament infantil i els processos d’aprenentatge. Dimecres, 2 de juny a les 18 h.
El paper de la natura en el desenvolupament i en els processos d’aprenentatge dels infants. Els espais naturals com espai d’aprenentatge: què aporten i com dissenyar sortides i excursions? L’infant en espais oberts i vius. Jocs i descobertes que sorgeixen, dinàmiques i relacions socials. Absència de joguines i abundància de recursos. Observar, escoltar i respectar altres espècies. La vivència i la comprensió dels ecosistemes. Taller a càrrec d’A pas d’infant
- A què juguem amb els més petits? Dimecres, 9 de juny a les 18 h.
En aquest taller veurem com a partir de les coses quotidianes podem establir una relació lúdica. Explorar, construir i imitar seran les bases de molts dels jocs. Ens centrarem en 3 jocs fonamentals : La Panera dels tresors: com confeccionar-la i com s’hi “juga”, el Joc Heurístic: com preparar l´espai i els materials per jugar i el joc simbòlic, pensant com facilitar ambients-espais per aquest joc. Taller a càrrec d’Elena Andrés, contacontes, mare i formadora de massatge infantil per l’AEMI.
- Com mantenir el gust per la lectura quan els nostres fills i filles ja saben llegir? Dimecres, 16 de juny a les 18 h.
aber llegir i gaudir d’ autonomia lectora són verbs diferents. Arribar a sentir l’ encantament de la lectura requereix, sovint, córrer una cursa de fons. Dosificar-se i no retirar-se. De quina manera podem acompanyar els nostres infants en aquest camí tan fàcil d’ abandonar? Taller a càrrec de Judith Navarro, contacontes en foment de la lectura i educació literària, especialitzada en LIJ. Treballa amb nadons, infants, adolescents i les seves famílies, acompanyant-les en la construcció i manteniment d’uns hàbits lectors sòlids per a tota la vida. Taller a càrrec de Judith Navarro, contacontes en foment de la lectura i educació literària, especialitzada en LIJ.
Cada sessió té un preu de 8,78 € i cal fer les inscripcions en línia.