Hi participen fins a 90 equipaments i espais museístics de vuit municipis de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet. La xifra suposa un nou màxim, ja que fins ara l’edició amb més participació havia estat la del 2017, amb 87 centres.
Totes les propostes són d’entrada gratuïta, tot i que en determinats casos, sigui per motius d’aforament o per a un desenvolupament correcte de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.
La Nit dels Museus a Sarrià – Sant Gervasi
El Museu de la Ciència CosmoCaixa (c. d’Isaac Newton, 26) obre les portes de la sala Univers per descobrir el cosmos i la seva evolució des del Big Bang fins ara a través d’un recorregut interactiu, que penetra també en les profunditats del cervell humà. També s’hi pot gaudir del Bosc Inundat, que recrea un ecosistema amazònic dins d’un hivernacle de 1.000 metres quadrats i que acull piranyes, cocodrils i altres espècies animals i vegetals, i del Mur Geològic, format per set grans talls de roca real per interpretar la geologia. Hi haurà educadors/ores a la disposició del públic per a qualsevol dubte o comentari. Cal fer reserva prèvia.
A més, l’espai ofereix sis activitats més durant la Nit dels Museus:
- Taller Lab Math – De 19.00 a 1.00 h
Jocs, endevinalles i tota mena de reptes per descobrir com les matemàtiques serveixen per resoldre problemes molt diversos i són una actitud de vida.
Activitat oberta sense durada determinada. - Planetari: El cel d’avui – De 19.00 a 00.30 h
Observació de les estrelles i els planetes que es podrien veure després del capvespre des de Barcelona a través de la tecnologia del planetari digital.Sessions: 19.00, 20.00, 21.00, 22.00, 23.00 i 00.00 h. Durada: 30 minuts. Places limitades. - Taller: Micrarium – De 19.00 a 1.00 h
Un tast d’aquest taller, adreçat a tots els públics, per explorar la realitat des d’un punt de vista microscòpic, controlar diversos instruments de magnificació, preparar mostres i… endur-te’n les fotos! Activitat oberta sense durada determinada. - Taller: Creactivity – De 19.00 a 1.00 h
Un espai per explorar i observar tota mena de materials i fenòmens i també manipular-los. Basat en la metodologia Thinkering, proposa una exploració lliure, individual o col·lectiva que permet crear i construir per donar resposta a reptes suggerits o propis. Activitat oberta sense durada determinada. - Taller: Planeta bombolla – De 19.00 a 21.00 h
En aquest petit planetari, fet a la mida dels infants de 5 a 8 anys, els més petits gaudiran de les meravelles del firmament. El cel, les constel·lacions, el Sol, la Lluna, els planetes… Amb l’ajuda d’un educador, podreu viatjar a través de les estrelles i conèixer el moviment de la Terra al voltant del Sol.
Sessions: 19.00, 20.00 i 21.00 h. Durada: 50 minuts. Places limitades. - Taller: Materials sorprenents – De 20.00 a 23.00 h
Un taller per conèixer materials que tenen propietats inusuals. La majoria no es troben a la natura i han estat sintetitzats artificialment per tal d’aprofitar les seves peculiars característiques des d’un punt de vista tecnològic i industrial.
Sessions: 20.00, 21.00, 22.00 i 23.00 h. Durada: 30 minuts. Places limitades.
Consulteu tota la programació de la Nit dels Museus.