A finals del segle XIX i inicis del XX, el mató de Pedralbes era ben popular i es consumia tant al monestir com a les fondes de la vora. L’itinerari partirà del Saló de Plens de la seu del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, antiga casa de la Vila, on es presentaran els vincles històrics del monestir i Sarrià, així com el context històric i polític en el moment de l’agregació l’any 1921. Continuarà amb un recorregut en el qual es parlarà del passat rural de la zona amb cases de pagès i masies, refugi de les classes benestants barcelonines en temps de pandèmia, i de com al tombant del segle XIX esdevingué lloc d’estiueig i posteriorment de residència de la burgesia de la ciutat. Un cop al monestir s’explicarà les principals restauracions dutes a terme durant el període, així com el procés de transformació urbanística i el paper del cenobi en la preservació del mató de Pedralbes, una de les menges tradicionals de Barcelona, patrimoni culinari de la ciutat.
Per a commemorar el centenari de l’agregació de Sarrià a Barcelona, el Districte de Sarrià – Sant Gervasi organitza un programa d’activitats públiques per celebrar els primers cent anys història municipal compartida. L’elaboració del programa d’activitats ha estat possible gràcies a la participació del teixit associatiu i de la xarxa d’equipaments públics culturals.
L’organització d’aquest esdeveniment és a càrrec del Monestir de Pedralbes, i podeu comprar les entrades aquí. Les places són limitades.
Preu: 9,20€.
Dates: 19 de febrer, 5 de març i 19 de març.