Jornades ‘Refugi’ 2022

02/06/2022 - 12:45

JUSTICIA GLOBAL. Al juny el districte de Sarrià – Sant Gervasi, juntament amb el grup d'entitats de Justicia Global del districte, organitza diverses activitats.

Al mes de juny, el Districte de Sarrià – Sant Gervasi, juntament amb el grup d’entitats de Justícia Global del districte organitza novament diverses activitats. Aquestes formen part del cicle de jornades de sensibilització que es duran a terme coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat (20 de juny).

Són l’eix central del programa de justicia global del districte d’enguany i s’han dissenyat seguint un procés participatiu amb el grup d’entitats.

PROGRAMACIÓ

Dissabte, 11 de juny, a les 10.00 h
Futbol sense fronteres: Trencant estereotips
Torneig de futbol amb equips mixtes formats per joves del Districte i joves migrants. Es tancarà l’activitat amb un espai de conversa amb els joves per compartir com s’han sentit i reflexionar sobre els objectius sensibilitzadors de l’activitat.
Col·legi Sagrat Cor de Sarrià (carrer del Sagrat Cor, 25)
Organitzen Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR), Centre i Teatre de Sarrià i el Club Esportiu CP de Sarrià
No cal inscripció prèvia

Dijous, 16 de juny, a les 11.30 h
Artivisme per a la transformació social
Visionat dels cartells i cançons per reflexionar al voltant del racisme creats per l’alumnat del IES Costa i Llobera, IES Montserrat, 19@ Centre de Formació i joves migrants; taula de debat; lectura d’un manifest i concert de Walabook Music.
Espai Jove Casa Sagnier ( jardins d’Enric Sagnier)
Organitzen Fundació Guné i Associació Dëkkandoo
No cal inscripció prèvia

Dilluns, 20 de juny, a les 18:30 h
Els diferents camins del refugi a Espanya: reptes i testimonis de la protecció internacional i de la regularització
Projecció del documental ‘Memorias de refugio’ i taula rodona amb la intervenció de dues advocades del CEAR i de FICAT expertes en la matèria i tres testimonis en diferents recorreguts del procés d’acollida.
Centre Cívic Casa Orlandai (carrer de Jaume Piquet, 23)
Organitza Plataforma veïnal Sarrià – Sant Gervasi Refugi
No cal inscripció prèvia

PROGRAMA DE JUSTICIA GLOBAL

Fins el 2018, el Programa de Justícia Global de Sarrià – Sant Gervasi estava conformat per accions, iniciatives i projectes poc cohesionats entre ells, amb temàtiques diverses i poc relacionades amb el nou paradigma de justícia global, que replanteja la cooperació al desenvolupament perquè s’enfoqui a la consecució de la justícia global i la defensa de drets.

Al 2019 es va plantejar aquest canvi de paradigma per apropar el Programa de Justícia Global a la finalitat que actualment persegueix: la transformació de les relacions de poder que generen desigualtats arreu, assolida mitjançant el treball per la justícia econòmica i social, ambiental, feminista i antiracista, i la defensa dels drets humans i la pau.

Per dur a terme aquest canvi es va proposar cohesionar les entitats que treballen l’àmbit en el Districte, impulsores de les accions, iniciatives i projectes del programa.

L’any 2020 s’havia de dissenyar ja el nou Programa de Justícia Global però va quedar posposat a causa de la situació sanitària. El 2021 es va reprendre el procés participatiu amb el grup d’entitats de Justícia Global de Districte ja consolidat, que va culminar en la implementació del Programa 2021: https://www.youtube-nocookie.com/embed/vtphU3pHHY4?theme=light&color=white&rel=0&showinfo=0&autoplay=0&rel=0

El grup d’entitats de Justícia Global de Sarrià – Sant Gervasi 2022 està format per: Plataforma Sarrià – Sant Gervasi Refugi, DIYITÉ, África Sin Fronteras, Centre i Teatre de Sarrià, CATSYA, Fundació Guné, CEAR, Nexes Interculturals i Fundació Putxet.