Sarrià - Sant Gervasi, amb la sostenibilitat i el medi ambient

13/05/2024 - 08:12

Els equipaments ambientals i altres espais del districte organitzen diverses activitats en el marc de dos esdeveniments: la sisena edició del Cicle d'Agricultura de Proximitat de Sarrià - Sant Gervasi i el Dia Mundial del Medi Ambient.

Sarrià – Sant Gervasi és un districte molt lligat a l’entorn natural, ja que una part del seu territori es troba dins del Parc Natural de la serra de Collserola. Als barris de muntanya es dona suport a diversos projectes d’agricultura de proximitat, que tenen un alt valor social, ambiental i paisatgístic.

A més, el districte compta amb tres serveis destinats a l’educació ambiental. D’una banda, hi ha dues aules ambientals, als centres cívics Vil·la Urània i Vallvidrera – Vázquez Montalbán. Formen part de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB), i treballen per apropar la cultura de la sostenibilitat als barris a través d’activitats que fomenten la participació veïnal. El tercer espai ambiental és la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, l’única de la ciutat integrada en el parc de Collserola, i especialitzada en ecologia, sostenibilitat i literatura de natura.

6è Cicle d’Agricultura de Proximitat de Sarrià – Sant Gervasi

Des de 2018 el districte organitza un cicle d’activitats per reivindicar un model de producció i consum basat en la sostenibilitat i la sobirania alimentària, que doni suport a iniciatives agroecològiques del territori, alhora que garanteix una alimentació saludable, nutritiva i variada. Els equipaments de Sarrià – Sant Gervasi hi col·laboren amb diverses propostes, com ara tallers, tastos de productes i visites a projectes.

Enguany, la sisena edició té lloc del 21 de maig al 18 de juny, inclou activitats tan diverses com tallers per aprendre a cultivar o per cuinar amb productes de proximitat, visites a Mercabarna, al Mercat de Sant Gervasi,  al Parc Agrari del Baix Llobregat i a l’Espai Gardenyes, i tastos de productes.

Dia Mundial del Medi Ambient

Designat per les Nacions Unides, des de 1973, el 5 de juny se celebra arreu del món el Dia Mundial del Medi Ambient. Els tres serveis ambientals de Sarrià – Sant Gervasi han programat una sèrie d’activitats per reflexionar col·lectivament sobre la importància de respectar el medi ambient a través d’una conducta responsable per part de les persones, les empreses i les comunitats, amb l’objectiu de protegir la biodiversitat i garantir el benestar dels pobles.

La programació pel Dia Mundial del Medi Ambient a Sarrià – Sant Gervasi s’estén del 5 al 14 de juny, tots dos inclosos. Hi haurà xerrades sobre voluntariat ambiental i sobre el cicle de l’aigua, itineraris i passejades i tallers diversos.

Activitats complementàries

A més d’aquests dos esdeveniments, altres equipaments del districte ofereixen més propostes relacionades amb la cultura de la sostenibilitat.

Al document adjunt podeu consultar tota la programació.

**ACTUALITZACIONS DEL PROGRAMA**

  • La xerrada ‘Voluntariat ambiental’, prevista per al 5 de juny al CC Vil·la Urània, s’ha anul·lat.