El moviment inicial de terres ha descobert un emplaçament datat entre els segles XVIII i XX, previs a l’annexió de Sarrià a la ciutat de Barcelona.
La prospecció arqueològica va començar a finals de juliol i està previst que finalitzi a l’octubre. No provocarà cap retràs a les obres, ja que al projecte estava previst que s’hi hagués de fer una intervenció de no conservació, donat que no es preveien trobades excepcionals, com així ha estat finalment.
L’excavació arqueològica
Les troballes corresponen a l’antic centre de la vil·la de Sarrià, on hi havia unes bodegues, una perruqueria, una bugaderia i el dispensari del poble. Prèviament s’intueix que hi havia un assentament romà, però la construcció dels edificis moderns del segle XX va arrasar amb les anteriors. Tot i així, s’hi han pogut trobar algunes restes ceràmiques medievals, alguns materials de l’època romana, i fins i tot un ascle de sílex prehistòric, que l’equip d’arqueologia considera que té una antiguitat d’entre 1200 i 6000 anys.
Es tracta d’una troballa molt habitual a la ciutat, que de forma sistemàtica, quan aprova una obra, demana a l’equip d’arqueologia de Barcelona que hi adjunti un informe sobre la probabilitat de troballes arqueològiques.
En aquest cas, als pocs dies d’iniciar l’excavació es va detectar un mur de caràcter modern que va fer aturar el moviment de terres i va requerir de la intervenció de l’equip d’arqueologia de la ciutat.
El procediment a seguir per part de l’equip tècnic que està duent a terme la prospecció és registrar totes les troballes, analitzar-les i elaborar un informe d’afectació que posteriorment validarà l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per autoritzar la continuació de l’obra.
El regidor del Districte, Albert Batlle, acompanyat de part de membres de l’equip de Govern i de l’equip tècnic del Districte van visitar ahir, dimarts, 14 de setembre, l’emplaçament per conèixer de primera mà com s’està realitzant la intervenció.