‘Bosses amb sentit’ és una iniciativa que pretén donar una segona vida a les bosses de paper en desús dels veïns i veïnes del barri i, alhora, fomentar l’ocupació de les persones beneficiàries de la fundació. El nou projecte té com a objectius promoure l’ocupació de persones amb discapacitat intel·lectual greu i teixir xarxa entre els comerços del barri de Sarrià. És un projecte que uneix el reciclatge, la inclusió i la solidaritat.
L’acte de presentació va tenir lloc dissabte, 30 d’abril, a les 11.00 h, a la plaça del Consell de la Vila, durant la Mostra de Comerç de l’Eix Sarrià.
‘Bosses amb sentit’ solidàries i segell distintiu als comerços
El projecte consisteix en un circuit d’economia circular, en el que les famílies del barri poden depositar les bosses de paper que ja no utilitzen, en diversos punts de recollida del barri. Les persones usuàries dels tallers ocupacionals de la Fundació Aspasim les recolliran, i les redissenyaran de manera artesanal. Els comerços podran comprar aquestes bosses, que inclouran el seu logotip, i d’aquesta manera, dotaran d’un valor afegit els seus productes.
Els beneficis de les compres finançaran projectes socials que es desenvolupen a l’entitat, permetent fer realitat iniciatives d’educació, ocupació, habitatge, salut i oci, en les que participen persones amb discapacitat intel·lectual greu.
Tots els comerços del barri implicats en el projecte rebran un segell que podran situar a la porta o al mostrador. Aquest element remarcarà el caràcter sostenible, inclusiu i solidari d’aquests establiments.
S’han establert 4 punts de recollida de bosses de paper en desús
Els veïns i veïnes que ho desitgin, podran depositar les bosses de paper que no utilitzen, en uns contenidors que trobaran situats als següents espais:
- Centre Cívic Casa Orlandai
- Casal de Gent Gran Can Fàbregas
- Mercat de Sarrià
- Seu del Districte de Sarrià-Sant Gervasi
La fundació Aspasim és una entitat sense ànim de lucre que, des de 1938, potencia el benestar i la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual greu, a través de projectes educatius, ocupacionals, d’habitatge, de salut i d’oci. Aspasim compta amb 284 persones ateses, 92 treballadors, 170 voluntaris i 302 mecenes.