Nous camins per difondre la història de Barcelona: l'Arxiu Municipal ja és a Instagram!

06/04/2021 - 11:12

#ArxiuBCN. Seguiu-nos a @bcnarxiumunicipal!

L’Arxiu Municipal de Barcelona llança un compte d’Instagram (@bcnarxiumunicipal) per difondre documents, sobretot visuals, preservats als diferents centres que el formen. Aquesta xarxa social complementarà l’estratègia comunicativa de l’Arxiu, que ja compta amb gairebé 9.000 seguidors a Facebook i recentment ha arribat als 4.000 seguidors a Twitter. A través d’Instagram, es vol donar a conèixer el patrimoni conservat a l’Arxiu i els serveis que s’ofereixen a un perfil d’audiència més jove. Animem tothom qui ho desitgi a seguir el nostre compte.

L’Arxiu Municipal de Barcelona gestiona milions de fotografies i documents gràfics, audiovisuals, electrònics i sonors, centenars dels quals poden trobar-se digitalitzats totalment o parcialment al Catàleg en línia, i que alimentaran els continguts publicats a través de l’Instagram. La nova xarxa també serà una via per informar sobre els gairebé cinquanta quilòmetres de documents en paper conservats a l’Arxiu i facilitar-ne l’accés.

El compte d’Instagram donarà sortida a la documentació conservada sobretot als Arxius Municipals de Districte, a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, tot complementant els continguts difosos des del compte propi de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’objectiu últim d’obrir-se camí en una nova xarxa social és poder atendre més usuaris interessats en recuperar la memòria de la ciutat, partint dels 70.000 usuaris que ja s’atenen anualment de manera presencial i els centenars de milers atesos a través dels recursos en línia.