Ambdues jornades participatives estan obertes a tot el veïnat. S’ha habilitat un servei de cangur per a les persones que ho necessitin. Es pot demanar enviant un correu a salutcomunitaria@capsarria.com abans del 7 de juny.
La salut comunitària es pot definir com la salut individual i de grups en una comunitat definida, determinada per la interacció de factors personals, familiars i de l’ambient socioeconòmic, cultural i físic. En aquest sentit, el 80% dels factors que influeixen en la salut de les persones estan relacionats amb el barri on viuen.
L’objectiu dels diagnòstics és analitzar i conèixer l’estat de diferents determinants de salut de la població d’aquests barris, per detectar necessitats i oportunitats de millora des de la perspectiva comunitària, i poder prioritzar i planificar les diverses intervencions.
Diagnòstic de salut comunitària de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Està impulsat pels CAP de Vallvidrera i de les Planes, i hi col·laboren l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), els Serveis Socials de Sarrià i el Districte de Sarrià – Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona. A més, en l’elaboració ha participat el Grup motor intersectorial de salut comunitària de de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, que està format pel CAP Vallvidrera, el CAP les Planes, els Serveis Socials de Sarrià, el Districte de Sarrià – Sant Gervasi, el Casal de Barri Can Rectoret, el Centre Cívic L’Elèctric, el Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán, la Biblioteca Collserola-Josep Miracle, el Banc del Temps de Les Planes, l’Escola Els Xiprers, l’Escola Mare de Déu del Roser, l’Escola Nabí, la farmàcia de les Planes, l’equip referent de farmàcies de la 5D, l’AAVV El Rectoret, l’AAVV i cultural El Sanatori, l’AAVV Vallvidrera, l’AAVV Mas Guimbau – Can Castellví i la Parròquia de les Planes.
Diagnòstic de salut comunitària de Sarrià i les Tres Torres
Està impulsat pel CAP de Sarrià, i hi col·laboren l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), els Serveis Socials de Sarrià i el Districte de Sarrià – Sant Gervasi de l’Ajuntament de Barcelona. A més, en l’elaboració ha participat el Grup motor intersectorial de salut comunitària de Sarrià i les Tres Torres, que està format pel CAP Sarrià, els Serveis Socials de Sarrià, el Districte de Sarrià – Sant Gervasi, la Fundació Estimia, el Centre de Salut Mental d’Adults (CSMA), la Fundació Assís, la Biblioteca Clarà, el servei d’Atenció Continuada Domiciliària (ACD), l’equip de Coordinació de Farmàcia i Referent de farmàcies, l’Espai Jove Casa Sagnier, el Centre Cívic Sarrià, i l’Associació Cultural Casa Orlandai.
El contingut dels diagnòstics es poden consultar en els documents adjunts a aquesta notícia.