“Gent de Mercats i Comerços”, dirigida per la periodista Tana Collados i produïda amb la col·laboració de Benecé Produccions, consta de 6 capítols que mostren la vida quotidiana a 20 mercats de Catalunya, 9 d’ells de Barcelona i, per primera vegada, la vida quotidiana als petits comerços i establiments de restauració, amb perfils molt diferents: des del bar d’esmorzars i tapes, al restaurant d’estrelles Michelin. La nova temporada de “Gent de Mercats i Comerços” s’ha gravat durant els mesos de la pandèmia de la Covid-19 i, en conseqüència, recull les incerteses i els neguits que estan vivint els professionals del sector durant aquest temps.
En aquesta segona temporada, “Gent de Mercats i Comerços” continuarà donant la veu als pagesos i ramaders amb parada fixa al mercat, als venedors que han decidit començar-hi un negoci o als fills de llargues nissagues, als compradors de tota la vida o bé als nous que han descobert els temples del producte fresc. Amb els protagonistes de cada capítol, es visitaran escenaris com les llotges, on s’abasteixen els peixaters, i racons poc o gens vistos, a més de mostrar tota mena de situacions que es donen als mercats.
La docusèrie començarà descobrint els mercats de Santa Caterina i del Clot de Barcelona i el Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès. També visitarà el mercat de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, i el del Ninot i de Sarrià de Barcelona. En un altre programa, mostrarà els mercats d’Olot, de Roses i la Llagosta. Hi haurà un capítol dedicat als mercats de Salt, de Sant Cugat del Vallès, i de les Corts i la Guineueta de Barcelona. La docusèrie mostrarà el dia a dia dels Encants de Barcelona i dels mercats de Palafrugell i Santa Coloma de Gramenet. I també anirà a passejar pels mercats de la Boqueria i Sant Andreu de Barcelona, pel de Girona i pel de Badia del Vallès.