Tres centres cívics del districte ofereixen activitats del Grec 2021

10/06/2021 - 10:30

CULTURA. El Festival Grec 2021 programa prop d'un centenar d'espectacles a 37 espais de la ciutat en una edició més extensa en dies i espais.

El Festival Grec 2021 programa prop d'un centenar d'espectacles a 37 espais de la ciutat en una edició més extensa en dies i espais.

El districte de Sarrià – Sant Gervasi acull tres de les propostes d’aquesta edició:

L’AFRO, OPORTUNITATS I DIFICULTATS EN EL MÓN TÈXTIL
Dimecres, 30 de juny, a les 18.00 h
Centre Cívic Vil·la Urània
Xerrada-presentació de diferents projectes tèxtils relacionats amb l’Àfrica que tenen una forta incidència a Barcelona. Com van començar? Amb quines dificultats i avantatges es van trobar? Participants de la taula rodona: Lucre Mba Ndong (Fundadora Àfrica Fashion Week), Cooperativa Top Manta, Blanca de OLIHLA, Sílvia de Dedebbo, Laia de La Lola de Àfrica i Verónica Bosio.

AFRICA STREET DANCE CONNECTIONS
Dijous, 1 de juliol, a les 19.00 h
Centre Cívic Sarrià
Mostra de les danses urbanes desenvolupades a casa nostra per ballarins d’ascendència africana, partint de la rica tradició del continent i evolucionant cap a les tendències més actuals. A càrrec de Lila Talile.

CANTÀFRICA AMB MOMI MAIGA
Dimecres, 14 de juliol, de 17.30 a 19.00 h
Centre Cívic Casa Orlandai
A través de la música, el cant grupal i el moviment coneixerem la història que hi ha darrere les cançons amb CantÀfrica! A càrrec del músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga i de l’etnomusicòloga Núria Domènech.

El viatge del Festival Grec 2021

La programació del Festival Grec 2021 és un viatge. Partint de Grècia i la Mediterrània, el 2018 es fer la ruta de la seda a la recerca de “noves espècies”, i el Grec 2019 va viatjar des d’Austràlia fins als Estats Units amb Nova York com a destinació. La tensió entre el món de les passions i la civilització urbana és la que ens va inspirar a buscar bons espectacles.

En un estrany 2020 es va resseguir l’Amèrica Llatina en col·laboració amb els principals festivals d’aquesta zona del món cercant un reflexió sobre la vida i la mort, les pors i el món espiritual.

El viatge continua el 2021 inspirat en Àfrica, un continent jove, contemporani, ple de llum i de color que trobem molt a prop nostre. Quedarà pendent el retorn a Europa amb el bagatge del que s’ha après en un moment de profunda transformació del continent.