Com cada setmana a l'aula de cuina del Ninot hi aprendrem a preparar nous plats i receptes. El divendres 31 el destinarem al Fast Food. Concretament aprendrem a preparar burger de xai amb maionesa de moniato i les seves xips, durum de falafel i verdures, i ales de pollastre Masala. El dissabte 1, per la seva banda, farem una volteta pel mercat i pensarem els plats segons el que... Seguir llegint
Aquest dissabte la 32a edició del Festival Tradicionàrius arriba al barri de Gràcia. A partir de les 12 h és el torn dels Xeremiers i Glossadors de Mallorca als mercats de l'Abaceria, de la Llibertat, de l'Estrella i de Lesseps. Com cada setmana a l'aula de cuina del Ninot hi aprendrem a preparar nous plats i receptes. El dimecres el destinarem a les sopes i cremes.... Seguir llegint
Enguany, el Mercat de la Boqueria celebra el seu 180è aniversari. Estan preparats un seguit de tallers i d'actes durant tot l'any perquè els amants del mercat pugueu aprofitar el vostre espai preferit encara més! Cursos de cuina, converses, tallers... i molt més! Avui, el cuiner Isma Prados, ha inaugurat el cicle de 'Cuines del Món' amb la cuina marroquina. Juntament... Seguir llegint
L'aula de cuina del Mercat del Ninot encén els fogons una setmana més i ve carregada de tallers "Cuinem al Ninot" de cuina de tota mena i per a totes les edats. Voleu conèixer-les? Demà, 17 de gener, a partir de les 10:30 hores hi tindrà lloc el taller "La reina de l'hivern:la carxofa", que també es repetirà a les 18:30 hores. Cadascun dels plats del taller aniran... Seguir llegint
El bròquil es tracta d'una verdura molt versatil a la nostra cuina, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants i principis actius anticancerígens. Però, sabíeu que és un superaliment? Sí, sí... és una de les hortalisses considerada amb més nutrients per unitat de producte. Les vitamines més destacades del bròquil són la vitamina C, que en té en la... Seguir llegint
Les festes ja han passat i un any més la gastronomia va estar-hi molt present però els mercats no descansen i en aquest sentit, aquesta setmana des del Mercat del Ninot han organitzat diversos tallers de cuina per a tots els gustos i edats. El proper dijous 9 de gener el taller de Cuinem al Ninot anirà dedicat a la cuina d'aprofitament. Així doncs, a partir de l'elecció de tres... Seguir llegint
La tardor omple les parades de colors marrons, vermells i taronges. I és que hi arriben les castanyes, els moniatos, els bolets de tota mena, i les carabasses. Com a reines de la fruita, hi trobem les figues i el raïm, però també comptem amb les pomes, les peres, els codonys, les magranes i els caquis. La Castanyada, com no podia ser d’una altra forma, se celebra cada any als diversos... Seguir llegint
A l’estiu, el sol fa que els horts donin fruits i que els productes de fulla verda creixin amb molta més energia. Tomàquets, cogombres, mongetes tendres, albergínies i enciams omplen les parades de fruites i verdures dels mercats de la ciutat. Quan s’apropa Sant Joan organitzem les revetlles de musclos i cava, tradició que any rere any, uneix els veïns als mercats, centres... Seguir llegint
Amb la primavera arriba el bon temps i els mercats això ho noten! Al llarg d’aquesta estació, les collites ens regalen productes com els espàrrecs, els pèsols, els calçots, les faves i més endavant, els primers pebrots i carbassons. Durant aquesta època de l’any les parades de fruita s’omplen de colors càlids, i és que hi arriben les maduixes, les cireres, les nespres, prunes i... Seguir llegint
HivernA l’hivern els mercats s’omplen d’alls, apis, bledes, carxofes, cols, coliflors, espinacs, espàrrecs, pastanagues, calçots, porros i xirivies. Pel que fa a les fruites, els cítrics són els protagonistes – el millor remei pels refredats! També hi tenim pomes, que són collides a la tardor, però gràcies a la seva bona conservació és un bon aliment per a l’hivern.... Seguir llegint