• 30 ml d’oli d’oliva verge
• 50 g d’escalunya
• 1 gra d’all
• 40 ml de vi blanc
• 1 bosseta de tinta de calamar
• 400 ml d’aigua mineral
• 60 g de pasta maravilla
• Sal
• Pebre blanc
• 60 ml d’oli d’oliva verge
• 2 grans d’all
• 2 llimes
• 1 branca de julivert
• Pasta maravilla negra
• Oli d’all i llimes
• 100 g de calamars (24 u)
• 60 ml d’oli d’oliva verge
• 40 g de mantega
• Sal
• Pebre blanc mòlt
Peleu l’escalunya, talleu-la per la meitat i piqueu-la. Escalfeu l’oli, afegiu-hi l’escalunya i ofegueu-la. A continuació, agregueu-hi l’all picat i deixeu que es faci daurat. Afegiu-hi el vi blanc i deixeu que aquest s’evapori fins a la meitat, i aleshores aboqueu-hi la tinta de calamar i l’aigua i deixeu-ho coure 4 minuts. Salpebreu, tasteu i passeu-ho per un colador fi.
Escalfeu-ho una altra vegada i quan comenci a bullir afegiu-hi la pasta maravilla, i deixeu que bulli fins que la pasta sigui cuita i s’hagi evaporat el líquid.
Ratlleu una mica de la pell de la llima i reserveu. Peleu les llimes i traieu-los tots els grills. Escalfeu 60 ml d’oli, afegiu-hi els 2 grans d’all picats, la ratlladura de la pell de llima i els grills de la llima. Cuineu-ho durant 1 minut, retireu-ho del foc, afegiu-hi el julivert picat i reserveu.
Agafeu els calamars nets i amb les aletes sense tallar. Salpebreu-los i pinteu-los d’oli, i a continuació passeu-los per una paella. Escalfeu la mantega i saltegeu-hi els tentacles.
A l’hora d’emplatar, escalfeu la pasta negra i poseu-la al plat fent servir un motlle. Al seu costat col·loqueu-hi els calamars de manera que quedin cap i cua. Decoreu-ho amb l’oli tebi d’all i llima.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari