Per a la massa:
• 375 g de farina
• 150 ml d'oli d'oliva
• 150 ml de vi blanc
• Sal
Per al farciment:
• 1 kg de tomàquets madurs pelats i picats
• 100 g de tonyina en oli esmicolat
• 25 g de pinyons (verds o vermells) nets i trossejats
• 200 ml d'oli d'oliva
• 1 culleradeta de sucre
• Sal
Per a preparar la massa:
Unirem els ingredients de la massa en un recipient i els treballarem a mà fins que es desenganxi de les parets. Deixarem reposar la massa, amb una mica de farina a sota, durant 30 minuts.
Mentrestant, escalfarem l'oli en una paella. La retirarem una mica del foc, hi tirarem els pinyons, els donarem una volta a foc lent perquè no es cremin, els traurem i reservarem. En aquest oli ofegarem un moment la tonyina (si es fa amb bonítol en oli aquest es posa al final). La traurem i reservarem.
Fregirem a continuació els pebrots en aquest mateix oli i, quan comencin a daurar-se una mica, afegirem els tomàquets i deixarem que es fregeixin lentament fins que es consumeixi el suc i comenci a veure l'oli a la superfície. Afegirem llavors una mica de sal i de sucre. Afegirem els pinyons i la tonyina en oli, ho barrejarem i ho deixarem al foc 5 minuts més.
Encendrem el forn a 180 º C
Folrarem una safata de forn amb paper de plata i la untarem lleugerament amb oli. Posarem la massa sobre un marbre o superfície llisa, la estirarem amb el corró formant un rectangle i la col·locarem sobre la safata de forn folrada. Hi estendrem el farciment i doblarem una mica les vores de la massa.
Courem la coca al forn durant 30 minuts aproximadament.
La servirem tèbia o a temperatura ambient.
Afegeix un comentari