• 200g farina de força
• 12g llevat fresc
• 50g llet freda
• 1 cullerada de mantega
• 1 ou
• 30g sucre
• essència de vainilla
• massa de full
Barregem l’ou, la llet freda, la mantega tova, el llevat esmicolat i el sucre.
En un bol gran posem la farina, fem un forat al mig i hi afegim els ingredients anteriors. Ho barregem tot i anem amassant a sobre un taulell amb farina.
Quan tinguem una massa consistent l’estirem amb un corró i li fem una forma quadrada una mica més gruixuda del centre que dels extrems.
Posem la massa de full doblegada per la meitat a sobre de la massa que acabem d’estirar fent que els costats de les dues masses no quedin paral·lels. Tanquem la primera massa sobre la segona agafant-la de les puntes com si l’emboliquéssim.
A continuació l’estirem amb un corró fins fer un rectangle. La dobleguem en tres parts, la girem 90º i la tornem a doblegar. Tornem a estirar el quadrat fins aconseguir un rectangle de nou.
Fem una talls en forma de triangle. Enrotllem cada un des de la part més ampla fins la part més estreta i dobleguem les puntes del croissant cap a dins.
Els posem a sobre d’una safata de forn amb paper vegetal a sota i els deixem que augmentin el doble el seu volum durant una hora aproximadament.
Quan ja hagin crescut, els pintem amb ou batut i els posem al forn pre-escalfat a 200ºC fins que estiguin daurats.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M DEL MERCAT DE VALL D'HEBRON
Afegeix un comentari