• 750 g de patates
• 3 gotets de Llet
• 100 g de formatge dur, ratllat
Salsa de tomàquet
• 40 g d'oli
• 1 ceba mitjana
• 1 cullerada de farina
• 400 g de tomàquets de conserva
• ½ culleradeta de sucre
• ½ culleradeta d'orenga
• Sal i pebre negre
Prepararem la salsa de tomàquet: escalfarem 2 cl d'oli en una paella i sofregirem lentament la ceba trossejada 3 minuts, donant alguna volta. No podem deixar que es torri. Escamparem de farina i deixarem coure uns altres 2 minuts, sense deixar de donar voltes.
Hi afegirem els tomàquets, amb el seu suc, sucre, orenga i salpebrem al nostre gust. Deixarem coure a poc a poc 20 minuts, fins que la salsa de tomàquet s'espesseixi, remenant de tant en tant.
Mentrestant, posarem les patates en un cassó amb la llet i ½ culleradeta de sal. Durem lentament a ebullició, després baixarem el foc i deixarem coure a poc a poc, sense tapar 12-15 minuts. Les punxarem amb una agulla fina per comprovar si estan tendres, però compte que no se'ns trenquin. Les escorrerem del tot.
Engreixarem l'interior d'una font refractària de 850 ml, amb una mica de mantega, després col·locarem les patates, solapant-les i formant cercles, en el fons de la font.
Encendrem després el grill del forn. Provarem i rectificarem de sal la salsa de tomàquet, i l'abocarem sobre les patates, escampant formatge per sobre. Posarem la font sota el grill fins que la cobertura de formatge comenci a formar bombolles i estigui torradeta. Servirem el gratinat molt calent, a la mateixa font.
Afegeix un comentari