• 2 kg de pop
• 1 ceba petita
• 2 claus d’olor
• Sal
• 800 g de patates Kennebec
• 300 g d’oli d’oliva verge
• 80 ml de vinagre Forum Chardonnay
• 1 cullerada de cafè de pebre negre
• ½ cullerada de cafè de coriandre en gra
• 2 guindilles seques
• Sal
• Pop cuit
• Patates escabetxades
• 50 ml d’oli d’oliva verge varietat picual
• Sal Maldon
• 5 g de pebre dolç
• 5 g de pebre picant
• Unes branques de cibulet
Escalfeu aigua en una olla alta, poseu-hi la ceba amb els claus d’olor clavats i porteu-ho a ebullició. Netegeu el pop. Submergiu-lo en l’aigua bullent durant uns segons, traieu-lo de l’aigua, i repetiu l’operació fins a tres vegades. Seguidament, deixeu el pop a l’aigua i feu-lo bullir fins que estigui ben tendre. Punxeu-lo amb una broqueta per assegurar-vos que està ben tendre. Deixeu-lo refredar dins de l’aigua i una vegada sigui fred, retireu-lo de l’aigua i guardeu-lo a la nevera.
Peleu les patates, talleu-les amb ajuda d’un tallapastes i doneu-los forma de monedes. Renteu, escorreu i assequeu. Afegiu sal, escalfeu l’oli amb el vinagre i agregueu-hi les espècies. A continuació, submergiu les patates en l’oli i escabetxeu-les uns 15 minuts fins que estiguin tendres. Reserveu en l’oli.
Feu escórrer les patates i reserveu l’escabetx per una altre dia. Talleu les potes del pop longitudinalment, i munteu el milfulles, alternant capes de patata i pop. Entre capa i capa, afegiu-hi els pebres i la sal.
Escalfeu al microones i afegiu-hi oli, els pebres, la sal Maldon i el cibulet fresc.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA.
Afegeix un comentari