Per a la pasta
• 500 gr de farina
• 1 got petit d’oli
• Sal
• Una mica d’aigua calenta
Per al farcit
• Espinacs bullits sofregits amb mantega
• Pinyons
A sobre d’un marbre farem una muntanya amb la farina. Al mig, hi farem un forat, on abocarem l’oli, la sal i l’aigua calenta. Ho anirem barrejant fins a obtenir una pasta que es pugui amassar. Després de treballar-la una bona estona, l’embolicarem amb un drap humit i la deixarem reposar una estona a la nevera.
Mentrestant prepararem els espinacs, que un cop bullits els passarem per la paella, tallats ben petits i els barrejarem amb els pinyons.
Estendrem la pasta, amb el corró, a sobre del marbre enfarinat i anirem tallant rodones de la mida d’un got gros. Al mig de cada rodona, hi posarem una cullerada d’espinacs i ho taparem ajudant-nos d’una forquilla, aixafant les vores per tal que no s’obrin en coure-les.
Les posarem en una plata de forn una mica untada de mantega, i untarem els panadons amb ou batut. Els posarem al forn fins que comencin a prendre color.
Els panadons també podem fregir-los amb oli, a la paella, però queden més greixosos.
Afegeix un comentari