• 20 gambes mitjanes
• 1 porro
• 1 pastanaga
• 150 oli d'oliva
Peleu les gambes i guardeu-ne els caps i closques. Retireu l'intestí amb la punta d'un ganivet.
Poseu-les entre paper film i esclafeu-les d'un cop amb el cul d'un cassó. Congeleu-les per poder-les manipular millor.
Poseu els caps i closques en oli i feu-los coure 5 minuts. Passeu l'oli per un colador fi.
Sofregiu el porro picat i la pastanaga, també picada, en una mica d'oli o mantega. Al final hi podeu posar una mica de vi blanc i deixar-lo reduir.
Poseu la meitat de les gambes esclafades sobre una plata amb paper de forn, poseu-hi una cullerada de verduretes, , una altra capa de gambes i deixeu que es descongelin bé (com que són tan fines és molt ràpid). Acabeu de donar-los forma tancant-les en un vas i fent-lo girar perquè es repleguin les vores.
Doneu un cop de forn, tot just per escalfar, passeu a culleres xines i acabeu amb l'oli dels caps.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M DEL MERCAT DE LA VALL D'HEBRON
Afegeix un comentari