• 16 sardines
• Pebre dolç de la Vera
• Farina
• 1 got de vinagre de vi
• Sal
• Oli d’oliva
• alls
• llorer
• farigola
• aigua
Netegeu les sardines a consciència. Saleu-les i arrebosseu-les amb farina.
Fregiu-les amb oli d’oliva suau mentre afegiu uns alls sencers, sense pelar, a l’oli de fregir procurant que no es cremin. Un cop fregides col·loqueu-les capiculades en una safata de forn i reserveu-les.
A continuació afegiu dues cullerades de farina a l’oli on heu fregit les sardines. Després poseu una mica de pebre dolç de la Vera, el vinagre i una mica d’aigua. Tot seguit la fulla de llorer i la farigola. Deixeu que bulli una mica, just perquè marxi la fortor de vinagre, i a continuació aboqueu la barreja a les sardines.
Si voleu consumir-les el mateix dia enforneu a 180º uns 5 minuts, sinó poseu-les a la nevera i mengeu-les quan us vingui més de gust. Si reposen un parell de dies molt millor.
Amb l’escabetx es poden conservar una setmana ben bona.
RECEPTA CEDIDA PER L’ESPAI CUINA’M DEL MERCAT DE LA VALL D’HEBRON
Afegeix un comentari