• 200 g de galetes de nou
• 5 culleradetes d'aigua calenta
• 5 culleradetes de cafè instantani en grànuls o pols
• 2 culleradetes de sucre
• 1 culleradeta de conyac
• 3 gots de nata (3 dl)
• Nous partides per la meitat sense closca per adornar
Abocarem l'aigua calenta en un plat fons, hi afegirem 2 cullerades de cafè i el sucre i ho remenarem, fins que s'hagin dissolt. Afegirem el conyac.
Muntarem 1 dl de nata, fins que es formin pics suaus.
Farem el tronc. Per fer-ho mullarem una galeta a la barreja de cafè i conyac i l'untarem el costat pla amb 1 cullerada de nata muntada. La col·locarem amb la crema cap amunt, en un plat. Mullarem una altra galeta i repetirem la mateixa operació, col·locant-la sobre l'anterior. I així successivament, fins que tinguem una pila de 4 o 5 galetes.
Després transferirem la pila de galetes a una làmina de paper d'alumini. Seguint el procediment explicat anteriorment, formarem una nova pila de galetes, tornarem sobre una banda i l'unirem a l'extrem de l'altra pila sobre el paper d'alumini. Continuarem fent la mateixa operació, fins que les galetes s'hagin acabat.
L'embolicarem atapeïdament en paper d'alumini i el desarem a la nevera 4 hores, fins que estigui ferm.
Muntarem la resta de la nata i el cafè fins que es formin pics suaus.
Desembolcallarem el tronc i el posarem en una font. Estendrem la crema de cafè sobre la part superior i els laterals i guarnit de nous, si les usem. El servirem immediatament.
Afegeix un comentari