• 1 pop de 3 kilos
Per al ‘mollete’
• 1 l d’aigua
• 2 k de farina fluixa
• 150 g de mantega
• 40 g de tinta de calamar
• 60 g de sal
• Pa negre
Per a la barreja de farina
• 1 k de farina de forner Sevillana
• 200 g de Trisol
• 6 g de salsa brava Albert Adrià
• 6 g d’allioli
• Oli de gira-sol
Netegem el pop sota l’aixeta, amb molta aigua i insistint ventosa per ventosa. Un cop net, el coem amb abundant aigua durant 1 hora aproximadament. Quan ha passat aquest temps, el punxem per comprovar-ne el punt de cocció. Si és correcte, el retirem del foc i el deixem refredar. Un cop fred, el tallem en rodelles primes i el reservem.
Per fer el ‘mollete’ barregem tots els ingredients, excepte la tinta, en una pastadora i els treballem a velocitat lenta. Quan tota la massa estigui intregada, hi afegim la tinta de calamar, remenem i introduïm el conjunt a la fermentadora.
Quan la massa arribi al seu punt de fermentació, la retirem i la tallem a trossos de 40 grams. A continuació, ho coem a 140 graus durant 12 minuts.
Enfarinem el pot amb la barreja de farina i trisol i el fregim a 180 graus. Tallem el ‘mollete’ per la meitat, el farcim i salsem amb l’allioli i la salsa brava.
RECEPTA DE CASA DE TAPAS CAÑOTA. ÉS UNA DE LES TAPES DE MERCAT DE MERCATS 2015
Afegeix un comentari