8 sardines
2 tomàquets
1 alvocat
Un grapat de cireres
160 ml d’oli d’oliva
160 ml vinagre de Mòdena
80 ml salsa de soja
fulles de escarola
sal i sucre
Comencem pelant l’alvocat i tallant cada mitat en 4 rodanxes. Escalfem una paella amb una gota d’oli i fregim lleugerament les rodanxes d’alvocat pels dos costats. Ho traiem del foc i ho deixem reposar.
A la mateixa paella però molt calenta, cuinem 20 segons el tomàquet, tallat en daus. Ajustem la sal i el sucre i ho deixem en repòs.
Netegem les sardines (prèviament congelades durant 24 hores mínim), els traiem el cap i l’espina central, deixant només els dos lloms nets. Ajudant-nos amb un ganivet, els perfilem per aconseguir que siguin perfectes. Un cop nets, els introduïm en una marinada que haurem fet amb vinagre de Mòdena, la salsa de soja, sal i amb oli d’oliva. Ho deixarem marinar durant una hora a la nevera.
En un plat col·locarem una cullerada de tomàquet saltejat, un tros d’alvocat i unes fulles d’escarola trossejades. Acabarem amb un parell de lloms de sardines marinades que podrem decorar amb les cireres trossejades.
Una recepta de l’Espai Cuina’m del Mercat de la Vall d’Hebrón i del “Peix al plat”.
Afegeix un comentari