• 1 k de carn de vedella per guisar
• 200 ml de vi blanc sec
• 1 ceba petita, 1 pastanaga i 1 porro
• 40 g de mantega
• 30 g de farina
• Suc de mitja llimona
• 1 rovell d'ou
• Claus d'olor
Posarem la carn, tallada a trossos, en una cassola i la cobrirem amb aigua freda. Hi afegirem el vi blanc, la ceba punxada amb els claus d'olor, i la pastanaga i el porro tallats a rodelles. Ho deixarem coure, tapat i a foc baix, durant mitja hora i escumarem de tant en tant. Després, treurem la carn i colarem el caldo.
A la mateixa cassola, escalfarem la mantega, hi afegirem la farina i, a poc a poc, el caldo perquè ens quedi una salsa sense grumolls. En un bol a part, barrejarem l'ou i el suc de la llimona, i hi anirem incorporant salsa de la cassola a poc a poc perquè l'ou no es qualli. Quan tinguem tot el rovell desfet, ho afegirem a la cassola amb la resta de la salsa.
Tornarem a afegir la carn a la cassola, la remenarem bé perquè s'atemperi i ja ho podrem servir acompanyat d'una mica d'arròs blanc.
Afegeix un comentari