• 200 g de carbassó
• 400 g de ceba seca
• 100 g de tomàquet madur
• 2 g d’all sec
• 500 g de musclos
• 200 g de gambes
• 200 g d’escopinyes
• 400 g de carxofes
• 2 dl d’oli d’oliva
• Farigola fresca
• Sal, pebre mòlt i pebre negre en gra
• Llorer
Prepararem un sofregit de ceba, all i tomàquet. Tallarem làmines de carbassó molt fines amb el ganivet o a màquina, les escaldarem per poder-les manipular i les sobreposarem les unes a les altres per crear la nostra pasta de caneló.
Obrirem els musclos i les escopinyes per separat en una cassola tapada durant uns mintus, els traurem la closca i els reservarem. Pelarem les gambes i les courem amb aigua bullent amb sal, pebre en gra i llorer durant 2 minuts. Posarem la nostra pasta de carbassó, una mica de sofregit, un parell de musclos i un parell d’escopinyes sense closca i, als extrems, les gambes, i ho enrotllarem formant el caneló.
Netejarem les carxofes, deixant-ne només el cor tallat en quatre trossos, i les confitarem amb oli amb all i la farigola.
Al hora de muntar el plat, posarem el caneló al centre amb l’oli de confitar i les carxofes recolzades al costat.
Afegeix un comentari