Crema de pastanaga i api:
-200 gr de pastanaga
-200 gr d’api
-200 ml aigua mineral
-2cl oli verge extra
-sal
-pebre negre molt al moment
Aire de bacallà fumat:
-40 gr de bacallà fumat
-150 ml de nata líquida
-1 gr de lecitina de soja
-40 gr de garota fresca
En una olla al foc posarem l’oli verge extra, un cop calent sofregirem les pastanagues i l’api, prèviament tallat a juliana. Un cop sofregit, abocarem l’aigua mineral i ho portarem tot a ebullició. Un cop bullit, reduirem fins a la meitat , afegirem la sal i el pebre negre recent molt i triturarem. Colarem per un colador fi. Reservarem.
En un cassó petit posarem la nata i la portarem a ebullició, un cop bulli hi afegirem el bacallà fumat i triturarem. Colarem per un colador fi i afegirem la lecitina de soja.
MUNTATGE : En un got de capuccino, preferentment de vidre, abocarem la crema de pastanaga i api, a sobre d’aquesta una cullerada de 10gr aprox de garota fresca , finalment acabarem amb l’aire de bacallà fumat prèviament emulsionat amb el braç triturador.
Recepta cedida pel Gremi del Peix de Mercabarna
Afegeix un comentari