• 1 espatlleta de xai
• 2 grans d'all
• 5 cullerades de melmelada de taronja
• 1 cullerada de maionesa
• Un vas de vi blanc
• 1 cullerada d'orenga
• Sal i pebre
Prescalfarem el forn a 200 graus. Farem uns talls a l'espatlleta amb un ganivet i hi ficarem a dins l'orenga i els grans d'all tallats per la meitat. Ho salpebrarem i ho posarem en una reixeta, sobre la plàtera del forn amb un dit d'aigua. Courem el xai durant uns 40 minuts.
Barrejarem la melmelada de taronja amb la maionesa. Treurem el xai del forn i l'untarem amb aquesta barreja. L'enfornarem durant 10 minuts més. Ho treurem i ho deixarem reposar en una plata a banda.
Desglassarem la plàtera del forn amb el vi blanc. Ficarem el líquid resultant en un cassó i ho farem bullir fins que s'espessi i ens quedi la salsa amb la qual regarem el xai.
Afegeix un comentari