400 g de carn de poltre
1 ceba
1 tomàquet gran
100 g de pèsols
100 ml de xeres
1 presa de xocolata negra del 70%
500 ml d’aigua
pols de ceps
4 patates
Ratllem la ceba i el tomàquet per separat.
Primer sofregim la ceba.
Quan estigui cuita, afegim el tomàquet fins que quedi un sofregit concentrat.
Salpebrem al gust.
Incorporem la carn de poltre tallada a daus petits.
Enrossim.
Hi posem el xeres.
Deixem que s'evapori l'alcohol.
Hi desfem una presa de xocolata negra.
Afegim una cullerada generosa de pols de ceps.
Remenem, i quan estigui tot integrat, cobrim amb l’aigua la carn.
Deixem coure amb la cassola tapada durant 30 minuts a foc mitjà.
Anem remenat de tant en tant i si cal hi afegim una mica d'aigua.
Passada la mitja hora, hi afegim les patates pelades i trencades petites.
Cobrim de nou amb aigua les patates.
Rectifiquem de sal.
Deixem coure durant 15 minuts (o fins que les patates estan cuites).
Consells:
Si volem congelar alguna ració d'aquest estofat fem-ho només de carn amb salsa, perquè les patates no són bones per congelar.
A més de patates, hi podem afegir: pastanagues, etc.
Podem canviar la carn de poltre per d'altres vermelles.
Una recepta de Marga Pradas
@horadeltaper
Comentaris
I els pèsols quan?
I els pèsols quan?
Afegeix un comentari