• 1/2 tassa d'oli d'oliva
• 1 ceba picada
• 1/4 tassa de julivert
• 1/4 tassa d'alfàbrega picada
• 1/2 llimona (el suc)
• 2 alls picats
• 1 culleradeta de pebre
• 1 culleradeta de mostassa
• 3/4 de kg de gambes
Per a la salsa:
• 1 cullerada d'oli d'oliva
• 1 ceba picada
• 1 cullerada de gingebre en pols
• 1/2 bitxo fresc picat sense llavors
• 1 all picat
• 1 mango
• 1/2 taronja (el suc)
• 1 cullerada de sucre
• 1/2 cullerada de coriandre picat
• Sal
• Pebre
Pelarem les gambes deixant només la cua i les col•locarem en un recipient. Barrejarem en un bol l'oli d'oliva, la ceba i l'all picats, el julivert i l'alfàbrega, el suc de llimona, la mostassa i el pebre. Abocarem la barreja sobre les gambes i les cobrirem amb film de plàstic. Les deixarem macerar una hora a la nevera.
Per a la salsa barrejarem en un recipient l'oli, la ceba i l'all picats, el gingebre, el bitxo al gust, el mango tallat a daus petits, el suc de la mitja taronja i el sucre. També ho taparem amb film de plàstic i ho deixarem reposar uns 30 minuts, a temperatura ambient. En el moment de treure-ho a taula rectificarem de sal i pebre.
Escalfarem el forn i col·locarem a sobre la graella les gambes, les deixarem fer uns dos o tres minuts controlant la cocció per donar-los la volta.
Ho portarem a taula amb les gambes en una plata amb un bol al centre amb la salsa de mango picant.
Afegeix un comentari