Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona.cat
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona.cat
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Canviar idioma

  • Català
Vés al contingut
Inici
  • Inici
  • Actualitat
  • Cuina de mercat
  • Agenda

Formulari de cerca

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Vimeo
  • Pintrest
  • Youtube
  • rss

Gambes amb salsa de mango

Actiu 01 març, 2013 Per Redacció Mercats BCN
Ingredients
per a 4 persones

• 1/2 tassa d'oli d'oliva
• 1 ceba picada
• 1/4 tassa de julivert
• 1/4 tassa d'alfàbrega picada
• 1/2 llimona (el suc)
• 2 alls picats
• 1 culleradeta de pebre
• 1 culleradeta de mostassa
• 3/4 de kg de gambes

Per a la salsa:
• 1 cullerada d'oli d'oliva
• 1 ceba picada
• 1 cullerada de gingebre en pols
• 1/2 bitxo fresc picat sense llavors
• 1 all picat
• 1 mango
• 1/2 taronja (el suc)
• 1 cullerada de sucre
• 1/2 cullerada de coriandre picat
• Sal
• Pebre

Elaboració: 

Pelarem les gambes deixant només la cua i les col•locarem en un recipient. Barrejarem en un bol l'oli d'oliva, la ceba i l'all picats, el julivert i l'alfàbrega, el suc de llimona, la mostassa i el pebre. Abocarem la barreja sobre les gambes i les cobrirem amb film de plàstic. Les deixarem macerar una hora a la nevera.

Per a la salsa barrejarem en un recipient l'oli, la ceba i l'all picats, el gingebre, el bitxo al gust, el mango tallat a daus petits, el suc de la mitja taronja i el sucre. També ho taparem amb film de plàstic i ho deixarem reposar uns 30 minuts, a temperatura ambient. En el moment de treure-ho a taula rectificarem de sal i pebre.

Escalfarem el forn i col·locarem a sobre la graella les gambes, les deixarem fer uns dos o tres minuts controlant la cocció per donar-los la volta.

Ho portarem a taula amb les gambes en una plata amb un bol al centre amb la salsa de mango picant.

Afegeix un comentari

Més informació sobre els formats de text

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per identificar que sou una persona i no una màquina.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.

Filtre Cuina de mercat

  • arròs i cereals
  • aviram
  • begudes
  • bolets
  • carn
  • dolços
  • fruita
  • làctics
  • llegum
  • marisc
  • ous
  • pasta
  • peix
  • verdures

Dificultat

  • elaborada
  • fàcil

Divisió de la carta

  • aperitiu
  • còctels
  • postres
  • primer plat
  • salses
  • segon plat
Tuits de @MercatsBCN

Institut Municipal de Mercats de Barcelona

Carrer Gran de Sant Andreu, 200. / 93 413 28 90

Aquesta web està sota la llicència Reconeixement-NoComercial-Com-partirIgual 3.0 Espanya.