• ¼ de síndria vermella sense llavors
• unes quantes fulles d'alfàbrega
• ½ cogombre
• 1/2 pebrot vermell
• ¼ de ceba tendra
• 2 grills d’all pelats i sense germen
• 4 tomàquets madurs
• un tros de pa sec
• un raig d'oli d'oliva
• un raig de vinagre
• un pessic de sal
• Daus de pernil (decorar)
ELABORACIÓ:
Pelem i tallem la síndria a trossos.
Tallem el pebrot i el cogombre.
Rentem els tomàquets i els tallem per la meitat.
Amb ajut d’una batedora, triturem la síndria, els tomàquets, la ceba, el pebrot, el cogombre i els alls. Ho colem tot per lliurar-nos de pells i llavors.
Ho tornem a posar a la batedora i li afegim el pa remullat i unes fulles d’alfàbrega. Tornem a batre fins obtenir la textura desitjada. Afegim sal, oli i vinagre i barregem a ma. Deixem a la nevera unes 3 hores.
Mentrestant, podem fer un oli d’alfàbrega triturant una mica d’oli d’oliva extra verge amb unes fulles d’alfàbrega.
Ho servim en gots de xupito adornats amb unes gotes del oli d’alfàbrega, una mica de pernil i una fulla d’alfàbrega.
Nota: podem posar la síndria tallada al congelador durant 30 minuts per guanyar temps.
UNA RECEPTA ELABORADA PER LA XEF MARTA CODINA DE 'FRESAS CON MARTA' DINS ELS TALLERS DE CUINA D'ESTIU DEL MERCAT DE LA GUINEUETA
Afegeix un comentari