250ml de llet
½ branca canyella
½ pela de llimona
50g de sucre
2 rovells d’ou
10g de maizena
100g de sucre
150g de nata líquida
50g de farina
50g de sucre en pols
50g de mantega
50g de clara d’ou
25g de coco ratllat
Crema catalana
Reserveu una petita part de la llet per dissoldre la maizena.
Poseu la resta de la llet en un cassó al foc amb la canyella, la llimona i el sucre. Quan bulli, aparteu-ho del foc i deixeu-ho infusionar una estona.
Dissoleu la maizena en la llet freda reservada. Incorporeu-hi els rovells i barregeu-ho. Aboqueu-ho a sobre la llet infusionada, coleu-ho i torneu-ho a posar al foc fins que faci el primer bull, remenant bé tota l’estona.
Traieu-ho del foc i repartiu-ho dins els gotets.
Toffee
Feu un caramel fosc amb el sucre i un rajolí d’aigua. Afegiu-hi la nata líquida fins aconseguir la densitat d’una salsa.
Repartiu-ne una capa fina sobre la crema catalana.
Teula de coco
Barregeu la farina, el sucre i el coco. Incorporeu-hi la mantega fosa.
Incorporeu-hi la clara d’ou. Disposeu cullerades ben fines sobre un paper de forn.
Coeu-ho a 190º fins que sigui daurat. Deixeu refredar i reserveu-ho tancat hermètic fins el moment de servir.
Recepta cedida per Gemma Clofent de l'Espai de Cuina del Mercat de la Guineueta
Afegeix un comentari