800 g de lloms de bonítol
15 g de tàperes
4 cebes tendres
1 branca de julivert
1 branca de coriandre
Sal
Tomàquet triturat en conserva al natural
1 gra d’all picat
40 g de tàperes
5 ml de salsa Perrins
2 ml de salsa tabasco
20 ml d’oli d’oliva
Hamburgueses de bonítol
Salsa de tomàquet amb tàperes
400 g de ceba
½ u de pebrot vermell
80 g de pebrots del Padrón
40 ml d’oli d’oliva
6 ml de vinagre de xerès
Picarem els lloms de bonítol, les tàperes, les cebes tendres, el julivert i el coriandre. Ho barrejarem tot bé, salarem, i ho deixarem reposar mitja hora.
A continuació, prepararem la salsa de tomàquet amb tàperes. Farem daurar amb oli l’all picat, afegirem el tomàquet i ho cuinarem durant uns minuts. Hi afegirem les tàperes, la salsa de tabasco i la salsa Perrins, i ho deixarem coure 2 minuts més. Rectificarem la condimentació i la textura.
Tallarem la ceba i la saltejarem amb una part de l’oli. Farem el mateix amb el pebrot vermell tallat a tires. També podem cuinar la ceba i el pebrot junts, però procurarem que quedin una mica crus, amb textura. Al final de la seva cocció els hi haurem afegir el vinagre de xerès.
Farem les hamburgueses amb la barreja de bonítol i altres ingredients i les pintarem amb oli. Passarem les hamburgueses per la paella deixant que quedin una mica crues.
Fregirem els pebrots del Padrón i escalfarem la salsa de tomàquet amb tàperes. I finalment servirem cada hamburguesa sobre la ceba i les acompanyarem amb la resta de guarnició i la salsa de tomàquet.
RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA
Afegeix un comentari