1 kg de mandonguilles
20 ametlles
15gr de farina
5 alls
Canyella
Sal
500ml de brou vegetal o de carn
Oli d'oliva
Farina extra per arrebossar
1 ceba
2 branques de julivert
1. Primer afegim la canyella a les mandonguilles i les arrebossem en farina. Agafem una cassola, hi afegim oli i daurem les mandonguilles a foc intens durant 5 minuts com a màxim. Un cop daurades, les retirem.
2. Ara amb el mateix oli, tirem la ceba tallada a daus petits i salem. Daurem la ceba i quan comenci a agafar color, fregim 5 alls prèviament aixafats amb la mà, perquè així deixin anar aroma al fregir-los. Afegim 2 fulles de llorer i les ametlles picades. Remenem.
3. A continuació traiem del foc la paella i hi afegim els 15gr de farina i remenem tot el contingut de la paella amb un batedor de varetes. Ho anem incorporant al foc i remenant fora del foc. Així fins que quedi una pasta homogènia. Afegim el julivert tallat.
4. Finalment afegim les mandonguilles de nou i el brou. Ho deixem coure a foc mitjà-baix uns 15-20 minuts, sempre sense oblidar-nos d'anar remenant. Les podem acompanyar amb una tassa d'arròs blanc o amb unes patates palla.
*Recepta de Carns Macià, parada de vedella, vaca i bou de producció pròpia del Mercat de Galvany, adherida a la iniciativa 'Comerç Verd'.
Afegeix un comentari