• 1 lluç de 1’5 k tallat a rodelles
• 2 albergínies mitjanes
• 1 ceba
• 4 tomàquets triturats
• 1 vas de vi blanc
• 1 vas de fumet de peix
• Mitja cabeça d’alls
• Julivert
• Oli i sal
Pelarem i tallarem les albergínies a rodelles i les purgarem. Mentrestant, enfarinarem les rodelles de lluç. En una paella amb oli fregirem primer les albergínies i després el lluç i ho reservarem tot en un plat amb un paper de cuina perquè absorbeixi l’excès d’oli.
Trinxarem el julivert i pelarem i tallarem els grans d’all a làmines fines. En una cassola de ferro colat amb una mica d’oli sofregirem la ceba i, quan estigui transparent, hi afegirem el tomàquet triturat. El deixarem coure 5 minuts i hi afegirem el julivert i els grans d’all. Dos minuts més i hi posarem el vi blanc. Esperarem que s’evapori l’alcohol i hi afegirem el fumet de peix, prèviament escalfat.
Quan arrenqui el bull hi incorporarem les rodelles de lluç i l’albergínia, ho taparem i ho deixarem coure a foc mig durant 7 minuts. Que reposi 5 minuts abans de servir-lo.
Afegeix un comentari