150g de mantega pomada
100g de sucre glass
3 rovells o un ou
250g de farina
5g de sal
Ratlladura de llimona, i aromes al gust. nevera
Posar en un bol la mantega pomada i el sucre i batre enèrgicament, perfumar i afegir els rovells fins a obtenir una crema llisa. Tamisar la farina amb la sal. Incorporar a la preparació anterior i unir-los sense manipular molt. Fer un bollo, embolicar amb film i deixar a la nevera durant dues hores.
En una tartera de 20 cm estirem la massa, punxem la superfície i cuinem fins que comenci a tenir color.
Ingredients massapà
200g d’ametlles
200g de sucre
1 clara d’ou
½ tassa d’aigua
Procediment
Fer un almívar a 110º amb l’aigua i el sucre, retirar del foc i incorporar l’ametlla mòlta, remoure fins que prengui consistència la massa.
Deixar refredar.
Muntatge de la pastís
Sobre la massa sablée cuinada a blanc, estenem una capa de massapà i a sobre hi posarem les figues tallades en quarts, aproximadament ens caldran uns 350g.
Cuinarem al forn a 180º durant 20 minuts o fins que les figues siguin tendres i sucoses.
Un cop que sigui tèbia, la pintarem amb una mica de mel, perquè tingui brillantor. I si us ve de gust, hi podem posar pistatxos o altres fruits secs per sobre a mode de pluja.
Recepta cedida per l'Espai Cuina'm del Mercat de la Vall d'Hebron
Afegeix un comentari