• 400 g de farina
• 200 ml d'aigua
• 100 g de formatge de Maó
• 4 cullerades de nous mal picades
• 4 talls de sobrassada
• 1 culleradeta de sal
• 2 sobres de llevat de forner
Dissoldrem el llevat de forner en mig got d’aigua calenta, que remenarem bé fins que estigui ben dissolt.
Sobre el marbre de la cuina, farem un volcà amb la farina i hi tirarem la sal i el llevat. Ho anirem amassant mentre hi anem afegint, a poc a poc, la resta de l'aigua. Ens quedarà una bola de massa que posarem dins d'un bol, taparem amb un drap humit i deixarem reposar tres quarts d'hora.
Partirem la massa en dues parts, una la barrejarem amb el formatge esmicolat i les nous, prèviament picades, i l'altra amb la sobrassada. Cal que amassem bé cada part. Després dividirem la massa que porta el formatge en cinc parts iguals i la que té la sobrassada en quatre, en farem tiretes i les anirem alternant de manera que ens quedi l'escut català.
Ficarem el resultat en un motlle de plum cake folrat amb paper sulfuritzat (o amb oli i farina), i el pulveritzarem amb una mica d'aigua. L'enfornarem a forn prescalfat a 160 graus durant uns tres quarts d'hora.
Afegeix un comentari