• 2 k de farina
• 100 g de sucre
• 250 g de mantega
• 40 g de vitamina
• 40 g de sal
• 10 ous
• 30 g de llevat
• 100 g de formatge de Maó
• 100 g de sobrassada
• Nous mal picades
Posem a l’amassadora 200 cl d’aigua i tots els ingredients, menys el formatge i la sobrassada. Treiem la massa resultant cinc minuts abans del final del procés i partim els tres quilos que en surten en dues parts: en una hi posem el formatge i en l’altra la sobrassada.
La tornem a posar a l’amassadora cinc minuts més, primer la massa amb formatge i després la que porta sobrassada. Finalment, cadascuna es deixa fermentar durant 5 minuts.
Comencem a treballar amb el corró la part més gran de la massa, que pesa 650 grams i ens servirà per cobrir tota la peça. La col•loquem a la plata del forn i l’estirem. Després, estirem la de sobrassada, i la col•loquem sobre l’anterior, centrada. Fem la mateixa operació amb la massa de formatge.
Tornem a repetir-ho, alternant una de sobrassada i una altra de formatge i ho acabem amb una última de sobrassada, abans d’embolicar totes les capes amb la massa estirada de sota de tot. En tallem les puntes i ho fiquem al congelador durant 2 hores i 30 minuts.
Arrebossem la barra de massa amb les nous mal picades i la tallem a llesques d’uns tres centímetres que col•loquem sobre la plata del forn. Ho fiquem a la fermentadora, durant mitja hora, a 28-30 graus d’humitat, i després al forn, a 220 graus, durant 18 minuts, i ja el tindrem a punt de tallar.
RECEPTA CEDIDA PEL FORN LA TORNA DEL MERCAT DE SANTA CATERINA
Afegeix un comentari