¾ k de patates
1 vas de llet
50 g de mantega
1 manat d’alls tendres
1 ceba de figueres
1 cap de bròquil verd
1 arrel d’api
1 cullerada sopera de farina
1 vas de vi blanc
1 vas de brou d’herbes i verdures
100 g de tomàquets secs
100 g de formatge ratllat
Oli, sal i pebre
Pelarem les patates i les bullirem fins que estiguin toves. Les passarem pel passa-puré i les barrejarem amb la llet calenta, la mantega, la sal i el pebre.
Netejarem els alls tendres i els tallarem a trossets; tallarem la ceba a llunes; separarem les floretes de bròquil; pelarem l’arrel d’api, la tallarem a trossos i la farem bullir fins que estigui tendra, tallarem els tomàquets a tires.
Courem els alls i la ceba en oli. Quan agafin color, hi afegirem el vi i ho deixarem reduir fins que no quedi gens de suc. Després hi afegirem la farina i ho courem 5 mintus tot remenant. Després hi afegirem el bròquil, l’api i el brou i deixarem que arrenqui el bull.
Posarem les verdures repartides en cassoletes que puguin anar al forn i les cobrirem amb puré de patates. Hi afegirem formatge per sobre i ho gratinarem.
RECEPTA CEDIDA PER L'ESPAI CUINA'M
Afegeix un comentari